Planet Zemlja
  Opći uvjeti korištenja | Pravila prenošenja sadržaja | Pravila komentiranja | Impressum | Kontakt  
 

Cilj ovog Stručnog mišljenja je dati opservacije na Procjenu utjecaja na okoliš
izrađenu za plutajući terminal od strane ovlaštenika tvrtke Ekonerg d.o.o. 2017. godine.

   
Prenosimo sa cccp.com.hr
OBAVIJEST o JAVNOJ RASPRAVI

OBAVIJEST o JAVNOJ RASPRAVI o Studiji o utjecaju na okoliš izmjene zahvata prihvatnog terminala za UPP na otoku Krku uvođenjem faze plutajućeg terminala za prihvat, skladištenje i uplinjavanje UPP-a

  Prenosimo sa cccp.com.hr
OKRUGLI STOL O PREDLOŽENOM PROJEKTU LNG TERMINALA PORED OMIŠLJA, NA OTOKU KRKU

Gradska vijećnica Grada Rijeke
subota, 11. studenog 2017. g.

Organizatori: Ekokvarner i Zelena Istra

  3. međunarodna klimatska konferencija otoka Krka
Održivi razvoj u kontekstu klimatskih promjena (s naglaskom na otoke)

Kad je u pitanju održivi razvoj, otok Krk je prvak Hrvatske.

3. međunarodna klimatska konferencija otoka Krka prilika je da se upoznate s iskustvom i dostignućima Krka te da stećeno prenesete na svoju užu i širu lokalnu zajednicu.

26.11.2017. Opširnije
 
10.11.2017. Opširnije
 
26.10.2017. Opširnije
         
   
Skrad, 29. i 30. rujna 2017. g.
2. međunarodna konferencija o održivom razvoju Gorskog kotara

Mjesto/Venue: Skrad, Ivana Gorana Kovačića 3, prostorije PINS-a

  Prenosimo sa teklic.hr
Održivi turizam-mit ili realna šansa za opstanak hrvatskog turizma?

O razlozima „pucanja turizma po šavovima“ te potencijalima i budućnosti hrvatskog turizma, razgovarali smo sa poznatim ekologom Vjeranom Piršićem

  Recikliranje
Kako tvrtke mogu doprinijeti očuvanju Zemlje

Vlasnici tvrtki koji žele poboljšati financijsko stanje svoje tvrtke i istodobno doprinijeti ekološkoj zaštiti Zemlje mogu to učiniti tako da ograniče količinu uredskog materijala koji kupuju svaki mjesec. Najbrži i najlakši način da to učine je tako da ih koriste manje ili recikliraju pribor koji koriste.

27.09.2017. Opširnije
 
28.08.2017. Opširnije
 
05.10.2016. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Priopćenje o ekološkom incidentu u moru ispred Kostrene

Iz Inine rafinerije ponovno iscurio mazut! Zagađeni more i obala, mještani su bijesni.

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Vjeran Piršić o COP21 i klimatskim promjenama

"Nisam siguran u rezultate COP21, ali mora se djelovati sada ili nikada...Nalazimo se na rubu samoubojstva" riječi su kojima je Papa Franjo jako dobro opisao čovjekov utjecaj na klimu i važnost COP21. Sa ovom izjavom bi se složili mnogi. Vjeran Piršić, kao jedan od najistaknutijih aktivista civilnog društva u Hrvatskoj, pristao je podijeliti svoje mišljenje, kako o aktualnoj konferenciji, tako i općenito o klimatskim promjenama.

  Prenosimo sa cccp.com.hr
BIOGORIVA

Mikroalge su jednostanični(ili jednostavni mnogostanični) fotosintetski mikroorganizmi koji spadaju djelom u carstvo prokariota(cijanobakterije),a većim dijelom u carstvo eukariota. Za svoj život ne zahtjevaju posebne uvjete,a upijaju sunčevu svjetlost, CO2 ,vodu i ostale nutrijente bolje neko kopnene biljke. Rastu u različitim morskim predjelima,a prednost je što za njihov uzgoj nisu potrebni nikakvi pesticidi niti gnojiva. Mikroalge se koriste u mnogim područjim zna

15.05.2016. Opširnije
 
06.12.2015. Opširnije
 
01.12.2015. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Sektor prijevoza mogao bi prepoloviti svoje emisije CO2 do 2050. godine

Sektor prijevoza, koji trenutno predstavlja 23% globalnih emisija CO2, mogao bi, zbog ubrzane motorizacije Kine, Indije i jugoistočne Azije, udvostručiti svoje emisije do 2050.

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Energija iz fosilnih goriva bez emisija CO2

Proizvodnja energije iz prirodnog plina, bez stvaranja emisija ugljičnog dioksida mogla bi uskoro postati stvarnost zahvaljujući novoj tehnologiji razvijenoj od strane istraživača sa Instituta za napredne studije održivosti (Iass) u Potsdamu i Karlsruhe instituta za tehnologiju.

  Prenosimo sa cccp.com.hr
OECD ograničava financiranje termoelektrana na ugljen

17. studenog članovi Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) postigao je dogovor kojim će ograničiti subvencije za izvoz tehnologije koje koriste termoelektrane na ugljen.

01.12.2015. Opširnije
 
01.12.2015. Opširnije
 
01.12.2015. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Što žele naftaši

'Ne brinite', neće Hrvatska postati 'mala Norveška' - nas su naftne korporacije predvidjele kao tek još jednu u crnom nizu svojih naftnih kolonija!

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Crno nam se piše

Emisija Otvoreno (HRT), emitirana 03.11.2014. na dan zatvaranja prvog javnog nadmetanja za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu u potpunosti razotkriva načelan stav vodeće oporbene stranke.

  Konferencija o klimatskim promjenama
Zajedničkim naporima u rješavanju izazova klimatskih promjena

U Hrvatskom državnom arhivu, od 02. do 03. listopada održana je međunarodna konferencija o klimatskim promjenama pod nazivom "Zajedničkim naporima u rješavanju izazova klimatskih promjena". Na konferenciji je sudjelovalo preko 200 eksperata iz čak 14 zemalja. Konferenciju je moderirao i budnim okom pretio jedan od vodećih hrvatskih meteorologa g. Zoran Vakula. U nastavku donosimo njegov završni govor kojim je konferencija i zaključena.

06.11.2015. Opširnije
 
06.11.2015. Opširnije
 
05.10.2015. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Klima nam se klima

Ekstrema je napretek. Klima nam se klima! Možemo li štogod učiniti? Naravno da da. Klimatske promjene imaju negativne, ali i pozitivne posljedice. Stvaraju priliku za nova radna mjesta, osmišljavanje novih oblika proizvodnje i potrošnje. Veće korištenje obnovljivih izvora energije – solarne, vjetrene, hidro…

  Prenosimo sa cccp.galaksija.hr
Veliki koraljni greben pod prijetnjom da postane smetlište

Prekomjerna industrijalizacija duž Velikog koraljnog grebena mogla bi nanijeti velike štete jednom od najvažnijih ekosustava na Zemlji, navodi najnoviji izvještaj WWF-a "Veliki koraljni greben pod prijetnjom". U izvještaju se navodi da bi ispuštanje otpada iz proširenih luka moglo imati katastrofalne posljedice za greben koji je pod UNESCO-vom zaštitom i nalazi se na Listi izuzetno ugroženih područja svjetske baštine.

  Prenosimo sa cccp.galaksija.hr
IRENA: Troškovi OIE pasti će za 40% u naredne 2 godine

Novo izvješće koje je objavila Međunarodna agencija za obnovljive izvore energije (IRENA) ukazuje na svijetlu budućnost obnovljivih izvora energije diljem svijeta.

05.10.2015. Opširnije
 
26.02.2015. Opširnije
 
26.02.2015. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.galaksija.hr
Solarna industrija otvara 20 puta više poslova od drugih energetskih sektora

Ako je suditi prema najnovijim informacijama, solarna energija nije samo dobar izvor električne energije, već i izvrsni poslodavac.

  Prenosimo sa cccp.galaksija.hr
Globalno zatopljenje je globalni problem

Klimatske promjene su nažalost naša svakodnevnica uzrokovana nezasitnom potrebom društva za energijom, za tom krvlju naše civilizacije. Za razumijevanje problema klimatskih promjena i sve većih emisija stakleničkih plinova, ponajprije treba sagledati globalnu sliku. 

  Ima nade za nas?
Hrvatska među vodećim zemljama po izgledima za održivi ljudski razvoj

Devet zemalja, uključujući i Hrvatsku, ima najviše izgleda među 115 zemalja s visokim i srednjim dohotkom za postizanje održivog razvoja, rezultat je istraživanja netom objavljenog u međunarodnom znanstvenom časopisu "Procedia Environmental Sciences".

26.02.2015. Opširnije
 
13.02.2015. Opširnije
 
13.12.2014. Opširnije
         
   
Kako voziti u skladu s prirodom
Eko vožnja je zakon!

Ušteda goriva do 25% moguća je pomoću pametnog načina vožnje, i to bez ograničenja komfora i užitka u vožnji.

 
Vrtlarstvo bez kemije

Biljke su glavna hrana najvećeg dijela čovječanstva. Svaki čovjek koji ima i najmanji komadić zemlje može sam bar nešto uzgojiti. Čak i na balkonu ili terasi možemo uzgajati uz ukrasne i poneku jestivu biljku , pa makar to bile samo začinske biljke kao: vlasac, peršin, dragušac, bosiljak, majčina dušica i mnoge druge. Ali i poneki grm rajčice, paprike, mahuna, jagode “na kat” i još štošta možemo uzgajati i &l

  Prenosimo priopćenje ORaH-a
ZA ZEMLJU SE DJELUJE CIJELE GODINE, A NE SAMO JEDAN DAN

Najveća globalna prijetnja današnjice nisu ekonomska kriza i pad financijskog sektora već klimatske promjene, globalno zatopljenje i kriza resursa.

13.10.2014. Opširnije
 
02.10.2014. Opširnije
 
22.04.2014. Opširnije
         
   

9 savjeta za zeleniji život

Mislim da se svi slažemo da način na koji živi 7 milijardi stanovnika ove naše planete nije održiv. Vjerojatno mislite da je takvo stanje teško promjenjivo i da je vaša uloga u toj cijeloj priči sasvim beznačajna. Međutim, osim što možete smanjiti svoj negativan učinak na okoliš, možete i uštedjeti svoj teško zarađeni novac.

  Mogu li nam šume parirati?
Prašume su tvornice kisika

Prašuma je tip vegetacije, koji označava one šume koje su se od svog nastanka razvijale uz malo (sekundarne) ili bez utjecaja čovjeka (primarne), odnosno nastale su djelovanjem prirode.

  Mogu li nam šume parirati?
Zagađenje okoliša

Zagađenje (lat. contaminatio) podrazumijeva onečišćenje tijela, predmeta, odjeće i obuće, prehrambenih namirnica, okoliša itd. zaraznim klicama te otrovima ili radioaktivnim tvarima, teškim metalima. Indijanska poslovica kaže: “Prirodu nismo nasljedili od pradjedova, već smo je posudili od unuka.”

16.05.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Lijep naziv ali...
Cvjetanje mora

Cvjetanjem algi, često nazvano i cvjetanjem vode odnosno mora naziva se masovno razmnožavanje algi ili cijanobakterija. To masovno razmnožavanje oboji površinu vode zeleno, a u posebnim slučajevima plavo ili crveno, voda postaje mutna i puna “oblaka”. Razlog je najčešće pretjerana količina hranjivih tvari, najčešće u obliku fosfata, u vodi.

  Mogu li nam šume parirati?
Onečišćenje zraka

Izgaranjem fosilnih goriva velik dio oslobođene energije beskorisno odlazi u atmosferu, a tek se manji dio pretvara u koristan rad. Produkti izgaranja su vrlo opasni plinovi (sumporni dioksid) koji onečišćuju zrak. Rafinerije nafte u atmosferu otpuštaju amonijak, različite organske kiseline, sumporni oksid, spojeve uglikovodika.

 
Što je to socijalna ekologija?

Socijalna ekologija je filozofija koju je razvio Murray Bookchin 1960-ih. Socijalna ekologija tvrdi da je ekološka kriza rezultat hijerarhijske organizacije vlasti i autoritativnog mentaliteta ukorijenjenog u strukture našeg društva. Zapadna ideologija koja dominira proizlazi iz tih društvenih odnosa.

16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
14.03.2013. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Francuska: da bi spasili planet, četiri nevladine organizacije napadaju državu na sudu

Zaklada za prirodu i čovjeka, Greenpeace Francuska, Our Business & agrave; All and Oxfam France have started. podigli su tužbu protiv francuske države zbog neaktivnosti na suzbijanju klimatskih promjena. 

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Štete od korištenja morske vode i spojeva na bazi klora u radu LNG terminala

Program okruglog stola, u velikoj vijećnici Općine Omišalj

 

"Štete od korištenja morske vode i spojeva na bazi klora u radu LNG terminala"

ponedjeljak, 05. ožujka 2018. g.

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Zahtjev za većom transparentnosti

Udruga Eko Kvarner od Ministarstva zaštite okoliša i energetike traži veću transparentnosti (i demokratičnosti) postupka ocjene utjecaja na okoliš za predloženi projekt LNG terminala pored Omišlja na otoku Krku.

16.01.2019. Opširnije
 
05.03.2018. Opširnije
 
26.11.2017. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Primjedbe na studiju utjecaja na okolis za predlozeni projekt LNG terminala

Međunarodna ekspertna skupina Udruge Eko Kvarner proučila je predmetnu studiju i zaključila da je treba odbaciti i kao nepotpunu i kao netočnu. "Smatramo da ona u biti neuspješno pokušava opravdati, a ne ocijeniti predmetni zahvat."

Cijeli upravni postupak treba prekinuti i u slučaju novog traženja odobrenja realizacije predmetnog zahvata treba pokrenuti potpuno novi upravni postupak koji će sukladno zakonu, odraditi i varijantna rješenja.

 
Čudo zvano kompost

Kompostiranje je zapravo zabavan projekt i jedan od ekološki najprihvatljivijih stvari koje možete učiniti. Kompostiranjem možete riješiti probleme na više razina.

  Savjeti za male i velike tvrtke
Recikliranje uredskog pribora

Recikliranje je više od odvajanja otpada u nekoliko različitih kanti i čekanja nekoga da ga odveze. Tvrtke su poznate po tome da su među najvećim krivcima u proizvodnji nepotrebnog otpada, najčešće odlaganje predmeta koji se ne mogu reciklirati samo u uobičajenom smislu, ali isto tako i onoga koje je lako ponovno upotrijebiti.

26.11.2017. Opširnije
 
17.02.2017. Opširnije
 
05.10.2016. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
SAVE ADRIATIC

‘Obrana mora je društvena dužnost svakog građanina. Važno je razmišljati o tome kako ljudsko biće mora preuzeti odgovornosti u vremenu svog života.
Mi danas branimo okoliš koji će naša djeca naslijediti.’

  Prenosimo sa cccp.com.hr
Friends of the Earth: Zabranili su nam prosvjede u Parizu, ali naš glas neće biti utišan

"Nakon tragičnih napada u Parizu, francuska se vlada, nažalost, okomila na građanske slobode, najavljujući izvanredno stanje. No glas ljudi neće biti utišan. Odlučni smo osigurati da se prijeko potreban poziv na klimatsku pravdu čuje jasno i glasno", komentirala je Jagoda Munić, predsjednica Friends of the Earth International.

  Odličan projekt za 19. st.
Termoelektrana Stanari

Cjelim projektom TE Stanari se pristrano ekstrapoliraju neke teze, ali se ni ne postavljaju važna ekološka pitanja.

01.12.2015. Opširnije
 
01.12.2015. Opširnije
 
21.11.2015. Opširnije
         
   
Prenosimo sa cccp.com.hr
Vrijeme je da se dignemo na noge! Sad ili nikad!

12. prosinca organizira se najveća ikada u povijesti održana demonstracija građanskog neposluha s ciljem ostvarenja klimatske pravde.

  Sizifova ekološka akcija
12 tona smeća uklonjeno je s Mljetskih uvala

Ekološki aktivisti iz čitave hrvatske potpomognuti lokalnim volonterima, sedam dana radili su na uklanjanju smeća iz predivnih Mljetskih uvala. Sakupili su 800 vreća smeća a očistili tek 4 uvale.

  Eko akcija
Čišćenje Mljeta još jednom

Ujedinjeni ekolozi s Mljeta još jednom šalju apel javnosti na odgovorno ponašanje i postupanje s otpadom, lokalnim samoupravama na održivo zbrinjavanje otpada a hrvatskoj vladi na rješavanje problema na međunarodnoj razini.

08.11.2015. Opširnije
 
08.04.2015. Opširnije
 
31.03.2015. Opširnije
         
   
Ugljenarke dobra investicija!?
Zagađenje zraka europljane košta 189 milijardi eura

Europska agencija za okoliš objavila je izvješće u kojem se navodi kako je zagađenje zraka tijekom 2012. godine stajalo čak 189 milijardi eura u indirektnim troškovima.

  Zbrinjavanje otpada u Beču
Solarni cvijet procvao na bečkoj deponiji otpada

Na deponiji otpada Rautenweg „cvjeta“ solarno postrojenje u obliku pet metara visokog cvijeta.

  Čišćenje obala Mljet 2014
Smeće u umjetničkoj galeriji

Povodom Dana planeta Zemlja, na Mljetu je završena akcija čišćenja obala od smeća i otvorena izložba umjetničkih djela izrađenih od naplavina.

13.12.2014. Opširnije
 
29.05.2014. Opširnije
 
23.04.2014. Opširnije
         
   
Tradicionalna ekološka akcija
Ekolozi vraćaju sjaj rajskom otoku Mljetu

Na otoku Mljetu ekolozi provode akciju čišćenja obala od smeća pristiglog morskim strujama.

  Hrvatski nacionalni parkovi
Nacionalni park Paklenica

Nacionalni park Paklenica jedinstveni je spoj mirnoće Jadrana i divljine koja prati glavni greben Velebita te se u njemu nalazi mnoštvo zanimljivih i iskonskih prirodnih pojava.

  Uskrs na Mljetu
Ekološka akcija na Mljetu

Da, jesu blagdani, ali priroda to ne zna.

15.04.2014. Opširnije
 
17.04.2013. Opširnije
 
31.03.2013. Opširnije
         
   

Utjecaj sporta na okoliš

Ne biste vjerovali koliko svakim danom prijetnja za našu planetu sve više raste. Opasnost najvećim dijelom leži u nedostatku edukacije, koja je poput svega ostalog jako bitna u našem životu. U ovom nas slučaju može podučiti kako da što više sačuvamo okoliš koji nas okružuje.

 
Nacionalni park Sjeverni Velebit

Bogatstvo Velebita sastoji se od različitih biljnih i životinjskih vrsta, jedinstvenih krajobraza i krških oblika koje su zaslužne za proglašenje Nacionalnog Parka Sjeverni Velebit, a čije je ljepote čovjek tek počeo otkrivati.

  Vodič za reciklažu
Kako reciklirati?

Recikliranje je izdvajanje materijala iz otpada i njegovo ponovno korištenje. Uključuje sakupljanje, izdvajanje, preradu i izradu novih proizvoda iz iskorištenih stvari ili materijala.

20.03.2013. Opširnije
 
19.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Vodič za reciklažu
Recikliranje plastike

Recikliranje plastike je proces prerade odbačene i stare plastike u proizvod koji se može ponovno koristiti.

  Vodič za reciklažu
Recikliranje stakla

Proces recikliranja stakla je proces pretvaranja odbačenog stakla u korisni proizvod. Ovisno o konačnoj upotrebi, ovo često uključuje razdvajanje stakla prema boji. Staklo dolazi u različitim bojama, ali tri najčešće su: prozirno, zeleno, smeđe.

  Vodič za reciklažu
Recikliranje papira

Ranije se papir proizvodio od starih tkanina, a danas se proizvodi od celuloze. Za celulozu, koja se dobija iz drveta, potrebno je sasjeći brojno drveće da bismo proizveli papir. Kako se radi o prirodnom resursu, potrebno je brinuti o njegovim količinama.

16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Svijet bez otpada?
Reciklažno dvorište

Kako u zadnje vrijeme sve više vodimo bitku sa neprekidnim zagađenjem okoliša i neodgovornim ponašanjem ljudi, tako se sve više stručnjaka okreće rješenjima koji će pomoći da naš planet poživi još malo, prije nego što ga zatrpamo sa nepotrebnim tvarima, od čega ćemo zagaditi pitku vodu i zemlju koja daje plodove.

  Svijet bez otpada?
Spaljivanje otpada

Danas je sigurno najveći problem u svijetu zagađenje okoliša, odnosno sve veća količina otpada koji nam ugrožava kvalitetu življenja i to ne samo nas nego i drugih živih bića.

  Svijet bez otpada?
Gospodarenje otpadom

Danas kako se svijet sve više bori protiv kontinuiranog zagađenja koje nam htjeli mi to priznati, ili ne svima radi o glavi, sve se više zemalja okreće projektima koji uključuju potencijalna rješenja za situaciju koja traje već godinama.

16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Svijet be otpada?
Elektronički otpad, rezultat današnje tehnologije

Možete li zamisliti današnji svijet bez mobitela i sve ostale popratne opreme. Naravno da svijet danas ne može funkcionirati bez potrebne tehnologije, a kako i bi kada smo sve podredili računalima.

 
Medvednica – park prirode

Iznad glavnog grada smjestio se prekrasni park sa svojim prirodnim bogatstvima koja sadrže raznoliku ponudu ovog zanimljivog terena koji nudi zaista zanimljivu priču.

  Prirodna baština
Jadransko more, ponos naše obale

Jadran ili Adria dobio je ime po istoimenoj nekadašnjoj luci koja se nalazila na tom području. Danas isto tako postoji grad Adria na talijanskoj obali, udaljen svega 38 km od mora. Njegov današnji položaj smatra se rezultatom djelovanja geoloških sila.

16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Prirodna baština
Zaštićene rijeke u Hrvatskoj

Riječne tokove u Hrvatskoj osim što smatramo izvorima čiste i pitke vode, ona su ujedno i mjesta nevjerojatne ljepote. Upravo zbog tog razloga mnoga područja koja se nalaze u njihovoj blizini proglašena su zaštićenim dijelovima prirode. Tome u prilog idu povijesne, znanstvene i gospodarske karakteristike svakog od tih mjesta

  Papir ili plastika?
Papir ili plastika

Papir ili plastika? Pitanje koje se vječito nameće. Već se toliko puta spomenulo kako je plastika štetna za naš okoliš. Odnosno da treba jako puno vremena kako bi se razgradila.

 
Amazonska prašuma, čudo prirode

Amazonska prašuma proteže se na šest milijuna kvadratnih kilometara, zbog čega se smatra najvećom preostalom prašumom na Zemlji.

16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
 
16.03.2013. Opširnije
         
   
Nacionalni parkovi
NP Plitvička jezera

NP Plitvička jezera je najstariji, najveći i najpoznatiji hrvatski nacionalni park i svjetski poznata turistička atrakcija.

  Energija iz sunca
Struja s krova sortirnice na krčkom odlagalištu otpada Treskavac

Iako bi na solarnoj energiji mogli graditi domaću industriju i otvoriti mnoga radna mjesta, naš najdominantniji oblik energije, a to je sunce, prepušten je za sada samo entuzijastima i hobistima

  Posao za pohvalu
Sakupljanje plastičnih flaša

Rješavanje problema iskorištavanja povratne naknade za plastičnu ambalažu i unapređivanja postojećeg stanja na naš način.

16.03.2013. Opširnije
 
15.03.2013. Opširnije
 
15.03.2013. Opširnije
         
   
Prenosimo iz drugih medija
Sakupljanje plastičnih flaša

U očekivanju rješenja problema oko sakupljanja plastične ambalaže, a nastavno na prijedlog koji smo poslali ministrici Holy, prenosimo tekst objavljen na danas.net.hr.

 
Nacionalni park Mljet

Zbog svoje blage mediteranske klime i punosunčanih dana, u nacionalnom parku Mljet naći ćemo netaknutu prirodu koja odiše ljepotom i životopisnim bojama tijekom cijele godina.

  Parkovi prirode
Žumberak, Samoborsko gorje – park prirode

U neposrednoj blizini Samobora poznatog kao malog slikovitog mjesta, nalazi se poznati park prirode koji privlači izletnike iz Zagreba, ali i iz drugih krajeva, koje jednostavno privlači jedinstvena ljepota ovog parka.

15.03.2013. Opširnije
 
14.03.2013. Opširnije
 
14.03.2013. Opširnije
         
   

Klimatske promjene i efekt staklenika

Danas je ljudska populacija suočena s dva ključna globalna problema zaštite okoliša kao što je uništavanje ozonskog omotača i klimatske promjene. Problem klimatskih promjena vezan je uz učinak staklenika, odnosno povećanu koncentraciju stakleničkih plinova u atmosferi.

 
NP Risnjak

Ponos Gorskog kotara, NP Risnjak može se pohvaliti izrazito velikim brojem prirodnih ljepota i fenomena

  Prenosimo od Prijatelja životinja
Tvrtke koje ne testiraju na životinjama

Život bez okrutnosti ne samo da je moguć, to je imperativ našeg vremena koje karakterizira kolektivno buđenje svijesti o suosjećajnom i tolerantnom suživotu sa svim bićima s kojima dijelimo ovaj planet.

14.03.2013. Opširnije
 
10.03.2013. Opširnije
 
17.03.2012. Opširnije
         
Vijesti čitatelja
 
   
Alisa Pokić
Psić s Jaruna

Mali slatkiš traži dom :)

  Planet Zemlja
Don traži Dom

Prekrasan mužjak star najviše godinu dana nađen u Travnom. Srednje visine mješanac Lesija i hrta sa najljepšim tamnim očima. Plašljiv no miran je i poslušan, i slaže se sa drugim psima i jako mazan.

  Planet Zemlja
Spašeni štenci traže dom

Draga Karen se našla na pravom mjestu u pravi, možda zadnji tren za preslatke psiće. Ona je napravila puno, sad smo mi na redu.

25.05.2013. Opširnije
 
16.05.2013. Opširnije
 
18.05.2012. Opširnije
         
Savjet dana
 
BILO   DANAS   USKORO

Babino polje
Plogging Connect Mljet
 

 

 
Top 3
Ekologija
NP Risnjak
Earth Run
Earth Run Rijeka
Earth Run
Ekološki ultramaraton na granici mogućeg
 
Top 1
Kolumne
Promjene su moguće
 
Top 1
Osobna ekologija
Tečaj keramike – ATELIER ŽELJKA KORBAR
 
Top 1
Eko izlog
Eko proizvodi o kojima smo čitali u 2015
 
Top 1
Novosti
Plogging Connect Trakošćan
 
Top 1
Ekologija
Francuska: da bi spasili planet, četiri nevladine organizacije napadaju državu na sudu
 
Top 1
Putopisi
Nastavak velike ekološko-športske manifestacije Earth Run Europe 2013.
 
Top 1
Djeca Zemlju vole
Djeca Zemlju vole
 
 
Prijava Registracija Zaboravio...
Korisnik
Lozinka


Oglas
ANKETA
Da li trčiš? Do you run?
  %
  %
  %
  %


Vremenska prognoza
Untitled Document
Održana radionica ToMaGo
Earth Run 2022, dan drugi
Earth Run 2022, dan prvi
Iberštep 14.-18. veljaće 2022.

Powered by Galaksija. Sva prava pridržana.